Agrár

Mintegy négymilliárd forintnyi termelőkapacitás került magyar kézbe

Négy, eddig olasz tulajdonban lévő zalai agrárcéget vásárolt meg a George’s Venture Capital (GVC) Zrt.

Négy, eddig olasz tulajdonban lévő zalai agrárcéget vásárolt meg a George’s Venture Capital (GVC) Zrt. vagyonkezelő társaság, így mintegy négymilliárd forintnyi termelőkapacitás került magyar kézbe – közölte a társaság. A száz százalékban magyar tulajdonú, a közétkeztetési piac óriását, a Hungast Zrt.-t is tulajdonló, 2019-es beszámolója szerint 7,36 milliárd forint konszolidált saját tőkéjű GVC részvényeinek fele György Tamás kezében van.

A GVC Zrt. által megvásárolt négy agrártársaság – a Kampfl Kft., a Taxbi Kft., a ZÁG-Körte Kft., valamint a Mikam Agro Kft. – a ZÁG-Körte Kft.-n keresztül volt olasz magánszemélyeké.

A főként szántóföldi növénytermesztő, állattenyésztő és tejtermelő agrárcégek termelőkapacitásának együttes értéke mintegy négymilliárd forint.

A GVC közleménye szerint a felvásárlással nem csak a magyar nemzetgazdaság erősödik,

számos zalai család megélhetése is biztosítva lesz a stabil munkahelyek teremtése és fenntartása révén.

Kitérnek arra, hogy a szintén a GVC Zrt. tulajdonába tartozó, piacvezető étkeztetési szolgáltató

Hungast Zrt. még jobban lerövidítheti az ellátási láncokat azzal, hogy magyar alapanyagokból, magyar munkaerő hozzáadott értékével állít elő termékeket, így a kisebb szállítási távolságokkal környezetvédelmi törekvések is teljesülnek.

A társaság honlapja szerint a George’s Venture Capital Zrt. a piac­vezető étkeztetési szolgáltatóként működő Hungast mellett az agráriumban a Villgroup csoport – amelynek vezető cége a Villány–Szársomlyó Kft., valamint a villányi Batthyány Pincészet –, továbbá az Oktogon Magántőke Alapkezelő Zrt.-nek is tulajdonosa.

György Tamás munkahelyteremtés George’s Venture Capital Zrt. agrárium mezőgazdaság HunGast GVC Zrt.
Kapcsolódó cikkek