Már megalkotása óta a könnyű járművek közé tartozik a Lotus Super 7, amelynek legújabb változata alámegy minden más rendszámos autónak, hiszen az R Pack csomaggal szerelt Caterham 170-es tömege mindössze 440 kilogramm! A kiindulási alap a Suzuki Kei autókban használt 0,66 literes turbómotorral szerelt modell volt, amelyet időközben az Euro 6-os előírásokhoz igazítottak, teljesítménye 80-ról 84 lóerőre emelkedett, a maximális nyomaték 116 newtonméter.

Fotó: Caterham

Alapesetben S Pack csomaggal adják az autót, ez a civil kivitel kényelmes hangolású futóművel, szélvédővel, párnázott ülésekkel, hárompontos övvel, fűtéssel. Aztán ott az R Pack, amelynél légterelő helyettesíti a szélvédőt, 105 milliméterrel keskenyebb és feszes hangolású a felfüggesztés, műanyag kagylóüléseket és négypontos öveket szerelnek be, kikönnyítik a lendkereket és sperrdifit is adnak – ez a változat mindössze 440 kilogrammot nyom. 

A tonnánként 170 lóerős teljesítmény per tömeg aránnyal rendelkező autó 6,9 másodperc alatt gyorsul 96 kilométer per órás sebességre, az elérhető csúcssebesség 169 kilométer per óra – ne feledjük, szélvédő nincs ezen a változaton, szóval mindehhez ajánlott a zárt bukósisak használata.

A Caterham 170 alapára Nagy-Britanniában 22 990 font, ehhez még hozzá kell adni 2395 fontot ahhoz, hogy készre szereljék az autót.