Persze, hatvan évvel ezelőtt egészen máshogy működtek az abroncsok, valójában három különböző burkolatból álltak, ahol a futófelület könnyen cserélhető volt. Ekkor jutott eszébe a Pirellinek, hogy a csere akár olyan felületet is jelenthetne, ami a hidegebb időre lett megtervezve. Az új rendszernek köszönhetően az olasz prémium gyártó lehetővé tette, hogy egész télen és egész nyáron használhassuk a gumikat.

A Pirelli BS3 néven elterjedő téli gumik ötlete egy laboratóriumban született meg. A kreatív elme tulajdonosa nagyon szeretett síelni, úgyhogy tisztában volt a téli vezetés problémáival. Egészen addig csak úgy lehetett legyőzni az alacsony tapadást, hogy a futófelülethez szegecseket tettek, bár ez inkább az alacsony sebességű járműveknél vált használhatóvá.

A Pirelli ma is bizonyít

A Pirelli abroncsgyártó napjainkban sem áll le, hanem egyre jobb minőségű gumikat dob a piacra. A gyár 140 éves múltra tekinthető vissza, ahol a szükséges fejlesztések meghozták az eredményüket. Ott van például a Scorpion Winter nevet viselő gumi, ami leginkább terepjárókhoz készül. A sebességi indexe H kategóriában van, tehát 210 km/óráig használhatjuk. Az abroncs előnye, hogy nemcsak a fékezési tulajdonságaira figyeltek, hanem az üzemanyag hatékonyságra is, ami a terepjáróknál eléggé fontos tulajdonság. A kiváló ár-érték arányhoz stílusos megjelenés jár, ami a prémium kategória büszke termékévé teszi.

Minden bizonnyal sokkal többen hallották a Cinturauto Winter nevet, amit úgy terveztek meg, hogy a lehető legnagyobb biztonságot és kezelhetőséget nyújtsa, így a legzordabb körülmények között is használhatjuk. A gumi új futófelület kialakítást kapott, ami azt jelenti, hogy sokkal könnyebben kezelhető, ugyanakkor a fékezés is biztonságosabb. A kötött forgásirányú abroncs V alakú mintázatot kapott, ami szinte megkapaszkodik a havas utakon, miközben kilöki magából a csapadékot. Nem kell többé a vízen csúszástól félnünk, a nedves utakon is biztonságosan haladhatunk tovább.

Fotó: pixabay

A prémium kategória egyik kedvence

A P Zero Winter stílusos olasz megjelenést kapott, és a prémium kategória büszke tagja. Ez a téli gumi már 240 km/órás sebességet is könnyen vesz, ami mellett az üzemanyag fogyasztástól sem kell félni. A gyártó kiemelt figyelmet fordított a fékezési viszonyokra, úgyhogy nemcsak száraz, hanem nedves körülmények között is biztonságos marad. Nem véletlen, hogy a versenyabroncsok kategóriájában is megállja a helyét, miközben sikerült lecsökkenteni a gördülési ellenállását, tehát sokkal kevesebb kopással kell számolnunk, és ritkábban kell cserélni.

A Pirelli 140 éve uralja a piacot, és nem tervez visszavonulni. Folyamatosan újításokkal és vagány ötletekkel lepi meg az emberek, ugyanakkor a nagyobb versenyeken is erős szereplőként vesz részt. Bár a cégcsoport jelenlegi arculata a hetvenes évek közepén alakult ki, de a neve a mai napig a biztonsággal és megbízhatósággal egyenlő.