BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűz ütött ki a Tesla fremonti gyárában

A fremonti tűzoltóság szerint hétfőn késő délután tűz ütött ki Elon Musk kaliforniai fremonti jármű-összeszerelő üzemében. A lángokat megfékezték, a Tesla gyára megúszta komoly károk nélkül.

Tűz ütött ki a Tesla kaliforniai jármű-összeszerelő üzemében hétfő délután Fremontban – közölte a helyi tűzoltóság. Kiemelték: a helyszínen tartózkodó alkalmazottak és tűzoltók között személyi sérülés nem történt.

Tesla
gyár
Fremont
Kalifornia
A Tesla kaliforniai gyára / Fotó: AFP

Az autó-összeszerelő üzemben hétfő délután öt óra körül kitört tűzről elmondták, hogy egy járműgyártási műveletekben használt kemencében keletkezhetett, de a tűz okát hivatalosan még vizsgálják.

A tűzoltóság közlése szerint a tüzet néhány óra alatt eloltották, este 8 óra körül el is mentek a helyszínről.

A fremonti gyár a Tesla első tömeges elektromos járműveket gyártó létesítménye – emlékeztetett a CNBC. Először gyártotta a cég népszerű Model 3 szedánjait és Model Y crossover haszonjárműveit, valamint magasabb kategóriás Model S szedánját és Model X-et is.

Idén május 17-én a Tesla mérföldkövet ünnepelt fremonti gyára számára a nevadai Reno melletti akkumulátorgyárral együtt, mondván, hogy meghaladták a hárommillió legyártott járművet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.