Befektetés

Most épp növelte a dogecoin árát Elon Musk

Folytatódik a hullámvasút, Elon Musk legújabb megszólalása most vételi hullámot generált a dogecoinból.

Kilőtt a dogecoin árfolyama miután twittelt a kriptopénzről – jelenti a Business Insider. Mint arról mi is beszámoltunk a Tesla-vezér a napokban döntött úgy, hogy

mégsem lehet a villanyautókat bitcoinért megvásárolni,

annak magas energiafelhasználása miatt. A bejelentés hatására a kriptopiacon eladási hullám alakult ki.

Musk mostani tweetjében arról beszélt, hogy együtt dolgozik a dogecoin fejlesztőivel a tranzakciók hatásfokának növelésén, aminek hatására a mémből lett fizetőeszköz árfolyama 25 százalékot erősödött, most 52 centbe kerül darabja, de az 56 centes magasságot is megjárta az árfolyam.

Fotó: Shutterstock

A dél-afrikai származású milliárdos kedvenc kriptóját hullámvasútra küldte az elmúlt napokban. Először a Saturday Night Live műsorban küldte padlóra az árfolyamot majd a hét elején arról kérdezte követőit, hogy lehessen-e villanyautókat vásárolni érte, ám a bitcoinos tweetje a dogecoin árfolyamát is lefelé indította, míg mostani megszólalása újabb emelkedést idézett elő.

A dogecoin árfolyamára az is kedvező hatással lehet, hogy csütörtökön a legnagyobb amerikai kriptotőzsde a Coinbase közölte, hogy az elkövetkező 6-8 hét során elérhetővé teszi ügyfelei számára.

Elon Musk kriptopénz dogecoin kripto tőzsde bitcoin Tesla
Kapcsolódó cikkek