Pénz- és tőkepiac

Elon Musk viccei miatt zuhant be a dogecoin

A Tesla és a SpaceX alapítója a hétvégén a szórakoztatóiparban is kipróbálta magát. Musk a Szombat esti láz (Saturday Night Live, SNL) vendégeként csinált bolondot a kriptovaluta befektetőiből.

A dogecoin áfolyama 73 centről csaknem 35 százalékot zuhant a műsor alatt, és ehhez nem kellett több, mint hogy monológjában szélhámosságnak titulálja a kritpopénzt. A műsor végére a dogecoin árfolyama a 46 centes mélypontról 57 centre kapaszkodott vissza, de Musknak még így is sikerült 17 százalékkal lebeszélnie az árfolyamot – írja a CNBC. A dogecoin – amely egy viccként indult még 2013-ban – az elmúlt 12 hónapban 16 000 százalékkal drágult, többek között Elon Musk korábbi megjegyzéseinek is köszönhetően.

Fotó: Britta Pedersen / AFP

A szombati eladási hullám során a Robinhood nevű ingyenes kereskedési platformot használók közül sokan panaszkodtak, hogy a platform kriptokereskedési felülete csaknem egy órán át nem volt elérhető.

Elon Musk megjegyzése nem most először vert nagy hullámokat a kriptovaluták piacán. Idén február elején a árfolyamát sfórolta fel csaknem 14 százalékkal, amikor bejelentette, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollárt fektetett a digitális devizába, amelyet azóta az autói ellenértékeként is elfogad. A bitcoin árfolyama akkor új rekordra, 44 900 dollárig drágult.

Elon Musk SpaceX dogecoin bitcoin Tesla
Kapcsolódó cikkek