Pénz- és tőkepiac

Teslát egy jó viccért?

A Tesla-vezér a Twitteren tett közzé egy szavazást, melyben arról kérdezte követőit, hogy lehessen-e dogecoinért vásárolni az általa gyártott autókat.

Úgy tűnik, nem tud nyugodni ha kedvenc kriptovalutáiról van szó. Mint ismeretes, a milliárdos még tavaly decemberben fejtette ki véleményét a bitcoinról, ami szerinte majdnem akkora butaság, mint a hagyományos (fiat) pénz, ám később többször is kiemelte, hogy a lényeg a majdnem szócskán van.

Ezt követően a kriptopénz árfolyamát tovább hajtotta felfelé, amikor a Tesla az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) számára beadott jelentésben február elején 1,5 milliárd dollár értékű bitcoinbefektetést vallott be, továbbá közölte, hogy a jövőben a bitcoint is elfogadja fizetőeszközként. Ez utóbbi azóta meg is történt.

Fotó: Shutterstock

A rendkívüli méretű rajongótáborral rendelkező milliárdos azonban később már az eredetileg csak viccnek szánt dogecoin árfolyamát lőtte az egekbe tweetjeivel, ám ez a sorozat most hétvégi tv-szereplése során megszakadt.

Mint azt mi is megírtuk, az üzletember viccei a korábbiakkal ellentétes, negatív hatást gyakoroltak a dogecoin árfolyamára, ami akkor 73 centről 46-ig zuhant. A milliárdosnak nem tetszhettek ezen fejlemények, hiszen kedden egy szavazást tett közzé a Twitterén, melyben arról kérdezi több mint 50 millió követőjét, hogy lehessen-e Teslákért kedvenc kriptójával fizetni.

Ennek hatására a dogecoin árfolyama 46-ról 53 centig kúszott fel, és most körülbelül 50 cent környékén mozog, és az eredetileg poénnak szánt fizetőeszköz mára az 5. legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptó a több mint 60 milliárd dolláros értékével.

Elon Musk dogecoin bitcoin Tesla
Kapcsolódó cikkek