A monacói kaszinót üzemeltető La Societe des Bains de Mer et du Cercle des Etrangers a Monaca vállalat a magyar Cybinter Kft. által bejegyzett Casino-Monaco.com tulajdonjogát próbálja elvitatni. A felperes szerint a magyar cégnek nincs joga a név regisztrációjára, használatára. Az eset a második magyar vonatkozású vitás ügy a domainügyi választott bíróság történetében. (Februárban a Zwack Unicum Rt. elvitatta a Zwackunicum.com domainnevet Duna J. Ericától, aki bejegyezte a címet.)
A Cybinter Kft. közleménye szerint "a magyar cég a domainnév-bejelentés előtt alapos nemzetközi védjegykutatást végzett, hogy a domainnév ne ütközzön másnak ugyanezen megjelölésre vonatkozó jogosultságával".
A WIPO (World Intellectual Property Organization), a szellemi tulajdonjogot védő szervezet várhatóan a napokban tárgyalja az ügyet. A felperesnek majd be kell bizonyítania, hogy az alperes rosszhiszeműen jegyezte be a kérdéses nevet, tehát tudta, hogy megsérti a felperes szellemi tulajdonát. Azt is bizonyítania kell, hogy az alperes rosszhiszeműen is használta a kérdéses domainnevet.
Az 1994-ben létrejött döntőhivatal tavaly december óta foglalkozik domainvitás kérdésekkel, azóta több mint 1400 kereset érkezett a hivatalhoz, melyből több mint 900 esetben már meg is hozta a döntést. A fel- és az alperesek legnagyobb része, mintegy fele az Egyesült Államokban élő személy, illetve ottani szervezet, de sok beadvány érkezik Angliából, Franciaországból, Németországból és Spanyolországból is.