A Hewlett-Packard (HP) lefelé módosította negyedéves nyereség-előrejelzését, és teljesen visszavonta az egész évre vonatkozó becslését. A személyi számítógépek gyártása terén az Egyesült Államok második legnagyobb cégének számító Gateway nyilvánosságra hozott eredményei a már egyszer módosított előrejelzést sem érték el.
Decemberben mintha valaki lehúzta volna a rolót az iparágon belül -- értékelte a helyzetet Carly Fiorina, a HP igazgatója, akit a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójának és a nyomtatók, illetve szervergépek piacán is előkelő vállalatnak a megmentésére szerződtettek. Jeff Weitzen, a Gateway vezetője szerint nehéz hónapok várnak az informatikai társaságokra. Mint mondja, a raktárok polcain heverő óriási készletek miatt nincs esély arra, hogy a pénzügyi mutatók javuljanak.
Elemzőket korántsem lepték meg a bejelentések, hiszen már jó ideje a szektor növekedési ütemének megtorpanására számítottak. A kedvezőtlen eredmények ellenére a befektetők vásárolni kezdték a cégek papírjait, mivel szerintük hosszú távon a szektor újra lendületet kaphat. Elemzők szerint a technológiai papírok árfolyama elérte a mélypontot, és ebben a helyzetben már a rossz hírek sem ingatják meg a befektetők bizalmát.
Nem jutott még el a hullámvölgy aljára viszont a Yahoo! vezető internetes portál részvényeinek árfolyama, hiszen saját előrejelzésének módosítása után 15 százalékot zuhantak papírjai. Az on-line társaságban eddig bíztak, mert a negyedik negyedéves előzetes várakozásokat teljesítette, a 2001-es eredmények leértékelése viszont meglepetést keltett.