A miskolci önkormányzat kisegítette a bajba jutott helyi mozicéget, amely január elsejétől közhasznú társaságként működik tovább. A társaság két mozija közül az egyiket, a Békét így is be kell zárni.
A Béke és a Kossuth mozikat üzemeltető Cine-Mis azért került nehéz helyzetbe, mert tavaly Miskolcon is megjelentek a multiplex mozik. Bár a kft. a várható versenyre például filmklubsorozatok indításával próbált meg felkészülni, akciói nem vezettek eredményre. A multiplexek megjelenése óta a Kossuth és a Béke mozikban az átlag nézőszám előadásonként 15-re csökkent.
A Cine-Misnek július végétől támadtak fizetési nehézségei, a Szinvapark szeptemberi megnyitását követően pedig már-már kilátástalan helyzetbe került. Ráadásul volt egy 5 millió forintos folyószámlahitele is, amit nem tudott visszafizetni.
A január elsejétől közhasznú társaságként működő cég az idén 8 millió forintos önkormányzati támogatást és 4,5 millió forint hitelt kap a korábbi többmilliós támogatások megfejeléseként. Miskolc átvállalja az ötmilliós tartozást is.