BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zavar volt a Microsoft-honlapon

Egy munkatárs tévedése okozta, hogy a Microsoft számos honlapja, köztük a vállalati főlapja is elérhetetlenné vált szerdán. Csütörtök hajnalra a hibát elhárították.

A Microsoft vezetői kezdetben arra gyanakodtak a cég honlapjainak elérhetetlenségét tapasztalva, hogy illetéktelen személyek behatoltak a számítógépes rendszerbe. Később azonban kiderült, hogy a szoftvergyártó egy programozó munkatársa újrakonfigurálta az internetforgalmat irányító hálózati berendezést, és eközben keletkezett a probléma a forgalomirányításban -- számol be az MTI. A Microsoft közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban közölte, hogy a kedden kezdődött zűrzavart elhárították, és honlapjai ismét elérhetők.
A hírrel összefüggésben a Reuters emlékeztet, hogy hetek óta ez volt a legnagyobb méretű webösszeomlás. A hónap elején az eBay rendszerhiba miatt tizenegy óra hosszat állt, decemberben az Amazon többször is elérhetetlenné vált a nagy karácsonyi bevásárlások idején.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.