A szerződés a vezeték nélküli egerek gyártására vonatkozik, és meghatározatlan időre szól. Az Orion jelenleg havi 50 ezer darabot gyárt és 70 munkatársat foglalkoztat a futószalag mellett, a kapacitást azonban 3-4 hónapon belül 120 ezerre, az alkamazotti létszámot pedig a jövő év végére 300 körülire emeli.
Az Orion Elektronikai Kft. 84 százalékban a szingapúri Thakral-csoport és 16 százalékban az orosz Jukosz energetikai óriás egyik cégének tulajdonában van. Eddigi magyarországi befektetéseinek értéke 150 millió dollárra tehető, ebből 2,5 milliót tett ki a Logitech-üzlet beindítása.
Az egereket -- és a kedvező fogadtatás esetén várhatóan más perifériaegységeket -- 100 százalékban exportálja a társaság a Logitech hollandiai központjába. Innen látják el a jövőben egész Európát, míg a világ többi piacát továbbra is Kínából szolgálják ki. A Logitech -- az Oriontól függetlenül -- már korábban eldöntötte, hogy európai gyártását Magyarországra szervezi ki, a budapesti céget végül a többi hazai szerződéses gyártóval versenyeztette.
Az Orion tavaly 14 millió eurós bevételt és közel nullszaldós eredményt ért el, az idén 16 millió eurós forgalmat és kismértékű nyereséget vár. Az üzleti tervekben 2002-re mintegy 28 millió eurós bevétel szerepel.