Első ízben állt a nyilvánosság elé a székesfehérvári központú társaság új vezetése. Mint ismert, a bírósági eljárás alatt álló korábbi irányítók ez évtől tanácsadóként vesznek részt a cég munkájában. Koródi Bálint újonnan kinevezett vezérigazgató szerint a jelenleg 18 céget számláló vállalatcsoportnál profiltisztításra lesz szükség, ennek során azonban továbbra is központi szerepet kap a rendszerintegráció, a hardvereszközök gyártása.

Megtartva az eddigi informatikai stratégiai partnerkapcsolatokat, a társaság a jövőben fokozottabban nyitni kíván az adatvédelem piacán is. Eddigi, bérmunka jellegű együttműködését egy közelebbről megnevezni nem kívánt amerikai céggel vegyesvállalati formára akarja váltani. A ma még tárgyalási szakaszban lévő közös vállalkozás számítástechnikai részegységek diagnosztizálásával és javításával foglalkozik majd.

Néhány éve merült fel először külső tőke bevonásának lehetősége. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások azonban megszakadtak. A folytatással kapcsolatos kérdésünkre Koródi Bálint kifejtette, hogy a társaság jelenlegi, 2,4 milliárd forintos vagyona elegendő forrást teremt a fejlesztésekhez, növekedéshez. Hozzátette: ettől függetlenül a befektetői érdeklődés, ezen belül is főként a pénzügyi profilúaké, ismét megélénkült a cégcsoport élén álló Albacomp Rt. iránt.

Az 1985-ben alapított Albacomp a legnagyobb magyar tulajdonú számítástechnikai vállalkozás. A 300 főt foglalkoztató részvénytársaság 2001. évi nettó árbevétele az előzetes számítások szerint eléri a 12 milliárd forintot , az egy évvel korábbi 10 milliárdot meghaladó után. A 700 fős teljes csoport múlt évi konszolidált árbevétele 16 milliárd forintra rúg.