A tervek szerint augusztustól már vendégeket fogad az egykori Palace Hotel, amelyet a jövőben a Pannonia Hotels Rt. üzemeltet egy 20 évre szóló szerződés értelmében. A felújítást követően a 227 szobás, négycsillagos száloda a Novotel Budapest Centrum nevet fogja viselni.

Mintegy négymilliárd forintos beruházással megújul a hotel és közvetlen környezete. Eszerint a szállodához szervesen kapcsolódva megépül egy 220 férőhelyes garázs, valamint egy ezer négyzetméteres áruházi részleg. Ez utóbbi funkciója még nem biztos, hiszen a tulajdonos - az osztrák tulajdonban lévő Palace Kft. - bérlőre vár, akinek igényei szerint kialakítják a belső tereket. Így ugyan a kereskedelmi funkció kialakítása a fő cél, de elképzelhető, hogy irodaházként fog üzemelni az épület. E bizonytalanság miatt ennek az épületrésznek az átadása várhatóan eltolódik.

A megújuló szálloda régi szárnyában - amely műemlék épület - 84 szoba kap helyet, míg az új építésű részben stílusában is azonos 139 szoba épül fel. A szokásos vendégfogadó egységek mellett egy 350-400 főt befogadó rendezvényközpontot is kialakítanak, amelynek kapacitását szükség szerint a 130 fős étteremmel egészítenék ki.

Az épület teljesen légkondicionált lesz, valamint a szobák komfortfokozatát a teljes hang- és hőszigetelés emeli - tájékoztatott Bocsák László, a Pannonia Hotels Rt. projektigazgatója. A szálloda alagsorában fitneszcentert alakítanak ki.

Lázár Ildikó