A fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén megszavazta a mintegy 6,9 milliárd forintos Rác fürdő projekt megvalósítását. A közgyűlés hozzájárulására azért volt szükség, mivel a megvalósításra létrehozott Rác Nosztalgia Kft.-ben 25 százalékos részesedése van a főváros 100 százalékos tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt.-nek.

A tervek szerint a projekt műszakilag és a megvalósítás időpontját tekintve is két egymástól teljesen elkülönülő részből áll. Így szó van a fürdő bővítéséről és a hozzá kapcsolódó termálszálló megépítéséről.

A fürdő jelenlegi, közel 1800 négyzetméteres alapterülete 3600 négyzetméterre nő, s jelenlegi szolgáltatási köre is bővül. Az épületben ugyanis helyet kapnak rendezvénytermek és vendéglátóegységek, s a gyógyászati részleg is szélesebb körű kínálatot nyújt. A tervezett 60 termálhotel négycsillagos kategóriájú lesz. Az elképzelések szerint ezt követően épülne meg a többszintes föld alatti garázs és a Citadellához felfutó sikló. A Rác Nosztalgia Kft. a projekt lebonyolítására az OTP Ingatlan Rt.-vel kötött megbízási szerződést.

Munkatársunktól