Most már nemcsak olcsón üzemeltetett repülőjáratairól lesz híres az ír Ryanair, hanem arról is, hogy egyre több, kapcsolódó üzletágban is próbálkozik. Néhány hete olcsó telefonszolgáltatást indított, főleg az utazóknak, egyelőre csak Nagy-Britanniában és Írországban. A napokban viszont belépett a pénzügyi területre is: saját hitelkártyát vezetett be, ehhez önálló utasbiztosítás is tartozik.

A Ryanair a Magyarországon is jelen lévő globális pénzügyi szolgáltató, a GE Capital írországi egységével közösen végzi új tevékenységét. Az akcióban egyelőre csak az írországi ügyfelek vehetnek részt, a bankszámlán lévő pénzt fedezetként fölhasználva rendkívül alacsony, 7,9 százalékos kamatozású kölcsönt is fölvehetnek. Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója kijelentette: a szuperolcsó hitelekkel bátran belevághatnak a házfelújításba, új autó vásárlásába, és természetesen utazáshoz is fölhasználhatják. A pénzügyi szolgáltatást az veheti igénybe, akinek legalább 16 500 euró az éves fizetése, folyamatos a munkaviszonya és hiteleit rendben visszafizette a múltban.

A vállalat a távközlésben egész Európára kiterjedő akciót indított május közepén. A txt & fly névre keresztelt SMS-szolgáltatás tulajdonképpen egy figyelmeztető üzenet az utasnak a hirtelen változásokról, illetve a legfrissebb exkluzív ajánlatokról. Itt a helyi Textus mobiltechnológiai cég a partner.

A rohamtempóban terjeszkedő ír légitársaság vezetője, továbbá Declan Ryan, az alapító Ryan család egyik tagja a hét elején igen jó áron eladta részvényeinek egy részét. Ebből egyenként 23,8 millió eurós bevételhez jutottak. Az akció mögött az áll, hogy a cég részvényeinek értéke hirtelen megugrott, és ezt akarták kihasználni. O'Leary részesedése a mostani tranzakció nyomán - az 1997-es tőzsdei bevezetéskor rögzített 17,9 százalék után - 5,4-re mérséklődött, s ezzel továbbra is a legnagyobb, egyedülálló részvényes. Tulajdonrészének piaci értéke most 243 millió euró.