Az osztrák Neumann Holding stratégiai lépésre szánta el magát, melyben egy új befektető is támogatja. Összevonják a holding tulajdonában lévő H. Neumann International Vezetői Tanácsadó Kft.-t és a Take It Személyzeti Tanácsadó Kft.-t.

Míg a Neumann felső vezetők kiválasztásával foglalkozik, a Take It középvezetők kiválasztásában piacvezető, de kevesek előtt volt ismeretes, hogy a két fejvadász cég egyazon anyavállalat tulajdonában van. Az összevonás legfőbb haszna, hogy egy jelentősen megnövekedett adatbázis jön létre, amelyben nemcsak a két magyar leányvállalat kapcsolatai szerepelnek majd, hanem globálisan minden, a holding tulajdonában álló vállalat adatbázisát integrálják. Ezáltal sokkal szélesebb körben lehet keresni a megfelelő személyt egy-egy pozíció betöltésére.

Jelentős előnyt jelent emellett, hogy amennyiben a vezetői állás betöltése az egyik módszerrel kudarcot vall, új úton lehet elindulni. A két cég ugyanis jelentősen eltérő módszereket alkalmaz. Míg a középvezetők kiválasztása adatbázisokban való kereséssel és hirdetések útján történik, a megfelelő felső vezetőket más adatbázisok segítségéval kutatók keresik meg. A második módszer természetesen jelentősen nagyobb költségeket jelent egy vállalatnak.

Új szolgáltatás jelenik meg a cég palettáján, a "kiemelt ügyfélmenedzser". Multinacionális vállalatokkal a jövőben az a tanácsadó fog foglalkozni, aki elsőként foglalkozott a céggel. Ez nem azt jelenti, hogy a magyar tanácsadó fog keresni például a lengyel adatbázisokban, hanem ő fogja ellátni a felügyeletet, és a felelősséget is ő vállalja. (VG)