Holdingstruktúrára vált a Morgan Hill Consulting Rt. A tőzsdére készülő, 110 millió forintos jegyzett tőkéjű társaság vezérigazgatója, Márffy György tegnap bejelentette: az év elejétől külön cégben működik az online-kommunikációs üzletág.

A 10 millió forintos tőkével létrehozott Morgan Hill Communications Kft.-ben 75 százalékos tulajdonrésszel bír az anyavállalat, míg Lizán Balázs ügyvezető 25 százalékos részesedéssel rendelkezik. Lizán Balázs lapunknak elmondta: a cég a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az online üzletág fejlesztésére. Az új társaság idén 75 millió forintos árbevételre számít.

A Morgan Hill az utóbbi években az Európai Unió magyarországi delegációja, a KLM légitársaság kelet-közép-európai regionális irodái, a Heineken és a UPC részére végzett online-kommunikációs szolgáltatásokat.

A Morgan Hill másik fontos üzletága az online könyváruház. A 95 százalékos arányban birtokolt Bookline Kft. az idén várhatóan ismét megnégyszerezi forgalmát. Márffy György reményei szerint több mint 200 millió forinttal járulhat hozzá az MH csoport idei bevételéhez a könyvüzletág.