Az IHM főosztályvezetője az ENISA új alelnöke

Suba Ferencet (35) választották az Európai Hálózati és Információ Biztonsági Ügynökség (ENISA) igazgatótanácsának alelnökévé. Szakvizsgázott jogász, tolmács és szakfordító. 2001-től az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem alapításáért felelős programigazgató az Oktatási Minisztériumban, majd a MEH informatikai kormánybiztosság jogszabály-előkészítő főosztályvezetője, 2002-től az IHM informatikai szabályozási főosztályát irányítja, az informatikai biztonsági projektek szakmai felelőseként. A győri Szent István Egyetemen elektronikus kommunikációs jogot tanít. Az ENISA olyan tudásközpont lesz, amelynek segítségét a tagországok és az uniós intézmények is igénybe vehetik az informatikai biztonság területén felmerülő problémáik megoldásában. (VG)

Marketingigazgatói pozíció a Kékkútinál

Csete Noémit (34) nevezték ki a Kékkúti Ásványvíz Rt. marketingigazgatói posztjára. Ez a feladatkör eddig nem létezett a vállalatnál. Élelmiszer-technológiai mérnöki diplomáját 1992-ben szerezte a Novi Sad-i Egyetem műszaki karán. Pályáját a Saatchi & Saatchi reklámügynökségnél kezdte, majd pár hónap múltán a Nestlé Hungáriához igazolt. Gyakornoki, majd termékmenedzseri beosztásban dolgozott, később a Nesquik, a Ricoré márkamenedzsere és országmenedzser. A Nestlénél tizenkét évet töltött el. E cégcsoport terméke a Kékkúti márka is, melynek menedzselése Csete Noémi feladata lesz a csomagolástól egészen a kommunikációig. (VG)

Új kommunikációs vezető a PanTelnél

Bertényi Réka (27) lett a PanTel Rt. kommunikációs vezetője. A Kereskedelmi, Vendéglátói és Idegenforgalmi Főiskolán közgazdászként végzett, másoddiplomáját a Budapesti Marketing Akadémián szerezte. Karrierjét 2000-ben az USA-ban kezdte, ahol a Detroit Metro Convention and Visitors Bureau-nál marketingmenedzserként dolgozott. Az infokommunikációs szektorban 2001-ben kezdett dolgozni, az EuroWeb Internet Szolgáltató Rt. marketingigazgatói posztját töltötte be. A PanTelhez 2003-ban került, marketingkommunikációs menedzserként. (SGy)