A Geodis tovább erősíti regionális jelenlétét a budaörsi logisztikai központjának múlt heti megnyitásával. A francia cégcsoportnak Magyarországon már hét telephelye van, és további bővítéseket terveznek.

Az év elején üzembe helyezett központ kezdetben 23 ezer négyzetméteren működött, a központ területe júniusra érte el 29 ezer négyzetmétert. Vasúti összeköttetése lehetővé teszi, hogy akár több ügyfél számára is az európai elosztó központ szerepét tölthesse be. Jelenleg a legfontosabb ilyen ügyfelük az elektromos háztartási cikkek gyártója, az Indesit.

A cég számára a budaörsi központ biztosítja az olaszországi, portugáliai, lengyel- és törökországi gyárakból érkező és a keleti piacokra szánt termékek raktározását, valamint a megrendelések előkészítését és végrehajtását a magyar, cseh, szlovák és román nagy- és közepes méretű bevásárlóközpontok és szaküzletek felé.

A logisztika a magyar gazdaság rendkívül gyorsan fejlődő ágazata - mondta Csaba Miklós, a Geodis Magyarország Logisztikai Kft. vezérigazgatója. A jelenleg mintegy 200 milliárd forintos logisztikai szolgáltatói piac az elkövetkező nyolc évben duplájára-triplájára nőhet. A számottevő koncentráció miatt a budapesti régióban a logisztika GDP-hez való hozzájárulása 30-40 százalék körül van. Yves Détrie, a Geodis kelet-európai országokért felelős igazgatója szólt arról, hogy eddig az európai elosztó központok elsősorban a Benelux államokban, Német- vagy Franciaország keleti régiójában voltak. Mára azonban már Magyar- vagy Lengyelország sokkal kézenfekvőbb megoldást jelent a jóval versenyképesebb logisztikai költségeknek és a helyi piacok fellendülésének köszönhetően. (MK)