Júliusban kezdi meg működését a Shelton Kft. kuvaiti leányvállalata, a Shelton MiddleEast - tudtuk meg Mundrusz Tamástól, a cég tulajdonosától. A mobiltelefon-hálózatok tervezésével, kiépítésével és auditálásával foglalkozó társaság a Vodafone helyi érdekeltségétől elnyert, mintegy 15 millió eurós megbízás miatt döntött saját képviselet létrehozásáról az arab országban. A Shelton Kuvaitban a GSM-hálózat kapcsolóközpontjának kiépítéséről és a köztes szerverszolgáltatásról gondoskodik, a projekt várhatóan nyolc hónapig tart. A leányvállalatnál dolgozó, főként magyar és román szakemberek létszáma várhatóan eléri majd a 30 főt.

A Shelton további külföldi terjeszkedést is tervez, a nyár végén, de legkésőbb szeptemberben Bukarestben és Erdélyben nyitnak irodát. A lépést a gyorsan fejlődő távközlési piac mellett indokolja a Romániában rendelkezésre álló nagyszámú jól képzett szakember is - közölte Mundrusz Tamás.

A társaság részt vesz az Orange mobilszolgáltató romániai leányvállalata által kiírt, 300 erdélyi átjátszóállomás kiépítésére vonatkozó pályázaton is a Nokia partnercégeként. A százmillió eurós nagyságrendű projektben siker esetén mint a munkát összefogó fővállalkozó venne részt a Shelton Kft.

A cég a közeljövőben tárgyalásokat kezd egy másik helyi mobilszolgáltatóval, a román állam és egy görög cég közös tulajdonában lévő, hálózatfejlesztést tervező CosmoRommal. A Shelton tavalyi árbevétele 670 millió forint volt. (VG)