Ötmilliárd forint kompenzációban részesülnek a gyermek-háziorvosok, akik a törvényi szabályozás következtében nem jutnak vizitdíjhoz - jelentette be az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón. A pluszforrás odaítéléséről szerdai ülésén döntött a kormány - tette hozzá Danks Emese kormányszóvivő.

Az ötmilliárd forintot a finanszírozásba építik be, de arányosítanak majd – mondta az államtitkár, hozzátéve: a kompenzáció nem a többi orvos hátrányára történik majd. Az ötmilliárd forint plusztámogatást az Egészségbiztosítási Alapban elkülönített pénzekből nyújtják – mondta Horváth Ágnes.

A MÁV-kórházak bezárása kapcsán, illetve a vasutasok sztrájkfelhívásával kapcsolatban az államtitkár cáfolta, hogy nem történtek egyeztetések a vasutasok képviseleteivel. Szeptember óta folyamatosak voltak a megbeszélések - mondta Horváth.

A lombikbébi-program finanszírozásában nincsenek változások, döntés sem született a támogatás megváltoztatására. Egyeztetések zajlanak és zajlottak - fogalmazot az államtitkár. (MTI)