Porc, inak, csontvelő, sok víz és adalékanyagok - el se tudnánk képzelni, hogy mi készülhet mindebből. A gyártók virslit készítenek belőlük.
Épp ezért a szakemberek szerint érdemes meggondolni, hogy kisgyermekeknek adjunk-e belőle, vagy hogy a kerti partikon megsüssük-e. Ugyanis az adalékanyagok (foszfátok, nitritek) hatására 250 fokon már rákkeltő anyagok keletkeznek bennük. Márpedig az adalékanyagok egy része tartósítja a terméket, más részük az elszíneződést akadályozza meg, nem hagyja, hogy a virsli megbarnuljon vagy megszürküljön. A foszfátok pedig a hús vízmegkötő képességét növelik.
Az olcsó virsli olcsó alapanyagból készül. A Magyarországon kapható átlagos virsliben főleg víz van és úgynevezett húspép, ami a csontokon maradt, nehezen eltávolítható hús, porc, inak, csontvelő összedarálásával keletkezik - mondta az InfoRádióban Lukács Gábor élelmiszermérnök, a Tudatos Vásárlók Egyesületének szakértője.
Bár a tudományos álláspont az, hogy ezek az adalékanyagok nem válthatnak ki egészségkárosodást, vannak, akik allergiások ezekre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.