Cégvilág

A Siemens és a korrupció: volt vezetők is érintettek lehetnek

A német óriásvállalat ellen korrupció ügyben indult eljárás az Egyesült Államokban. A cég egyik vezetők szakértője szerint a vizsgálat hosszú ideig tarthat, az eredményt illetően azonban bizakodó.

Peter Solmssen a Tagesspiegel című lapnak nyilatkozott a Siemens ellen indult vizsgálatról, és arról, hogy véleménye szerint jól alakul a vállalat, és a piaci felügyelet közötti párbeszéd. Solmssen úgy vélte, a Siemens nem kap megfelelő mennyiségű visszajelzést, ennek ellenére a vizsgálattal kapcsolatban megfelelő a légkör – írja a Reuters.

A szakértő hozzátette: a vállalat élni fog törvény adta jogával, és szükség esetén magánszemélyeket is beperel az üggyel kapcsolatos kártérítés megszerzése érdekében. Mint mondta, megvédik a Siemens érdekeit, az egyénekre való tekintet nélkül.

Az amerikai piacfelügyelet, és maga a Siemens azt próbálja felderíteni, igazak-e a vádak, miszerint a vég alkalmazottai több százmillió eurónyi kenőpénzt fizettek telekommunikációs–, és egyéb szerződések megkötése érdekében.

A Sueddeutsche Zeitung hétfői számának előzetesében azt írja, a Siemens felügyelőbizottsága április végén dönt arról, pert indít-e egyes volt vezető alkalmazottak ellen.

Kapcsolódó cikkek