Cégvilág

Jönnek a skótok, és sokat költenek!

Folytatja magyarországi bevásárlókörútját a részben skót tulajdonú Summetry Fund ingatlan alap. Az egyik rész tulajdonos cég (aAIM) igazgató tanácsában ott van Alex Fergusson, a Manchester United világhírű edzője is.

Az alap tavaly vétette észre magát, amikor 400 millió euróért megvette az Arena Plazát. Most a Budapesten tartózkodó Mat Webb-Jenkins befektetési igazgató közvetve elismerte a VGO-nak, hogy újabb tranzakciót készítenek elő és  "erősen érdeklődnek"  például a nem régen átadott nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont iránt.

Két vállalkozó szellemű ügyvéd ötlete valósult meg, amikor 2003-ban megalakult az aAIM.  A fő cél elsősorban a jelentős jövedelmű sztárfocisták, televíziós műsorvezetők és popzenészek befektetéseinek eredményes növelése volt. Fergusonon kívül a nem kevésbé befolyásos veterán televíziós, a tévéinterjúiról híres Sir David Frost is erősíti a csapatot.
 
A cég 2005-ben határozta el, hogy ingatlan-befektetéseivel megjelenik Magyarországon, a Csehországban, Lengyelországban, a balti vidéken és Horvátországban is. Először egy lengyel plázát vásároltak meg Kominban, mely nagy üzleti sikert hozott.

Az aAIM a Bank of Scotlanddal összefogva kétmilliárd alaptőkéjű ingatlan-beruházási alapot létesített, és tervbe vette 37 nagy-britanniai szálloda megvásárlását.

A legnagyobb lehetőségeket a bevásárlóközpontokhoz és szállodákhoz hasonló ingatlanokban látjuk - mondta az igazgató a VGO-nak. Az aAIM az Egyesült Királyság egyik leggyorsabban növekvő ingatlanbefektetési vállalat. Az alapítása óta eltelt három évben több mint egymilliárd font értékű kereskedelmi ingatlan tranzakciót bonyolított le.

Arena Plaza Matt Webb-Jenkins David Frost Alex ferguson aAIM
Kapcsolódó cikkek