Cégvilág

A borászatba fektet az egyik hazai médiabirodalom feje

Több hazai milliárdos után a magyar média egyik legnagyobb birodalmát kiépítő Nobilis Kristóf is borászatba fekteti a pénzét - tudta meg a Népszabadság.

Az index.hu-ban, a portfolio.hu-ban és a Napi Gazdaságban - emellett pedig a közelmúltban a volt jegybankelnök, Járai Zsigmond által életre hívott CIG Biztosító Zrt.-ben - is tulajdonos üzletember befektetőként az egyik legeredetibbnek tartott magyar borgazdaságban jelenik meg. A napokban a villányi borvidék ismert képviselőjével, Malatinszky Csabával alapított új társaságot.

A milliárdos villányi megjelenéséhez komoly tervek kapcsolódnak, bár az új céget csupán félmillió forint jegyzett tőkével hozták létre. A Malatinszky Borászati Kft. alapításával együtt egy beruházási program indul - mondta a lapnak Malatinszky Csaba, a gazdaság vezetője.

A tervek szerint az idén ősszel egy egymilliárdos beruházással Siklós közelében, Máriagyűdön egy új birtokközpontot hoznak létre, mivel a korábbit egyszerűen kinőtte a vállalkozás. A tervek szerint a Malatinszky Kúria művelésében lévő csaknem 30 hektárnyi szőlőültetvényt is növelnék, további tíz hektárral.

A központ mellé egy szállodát is terveznek, az elképzelések szerint egy 42 szobás, négycsillagos hotel épül majd, amely ugyancsak jövő őszre készülne el.

Nobilis Kristóf - akivel mintegy tíz éve ismerik egymást - kizárólag mint befektető vesz részt a vállalkozásban, amire a cégbírósági papírokból is következtetni lehet. Az új társaság többségi tulajdona a villányi borász kezében van.

Nobilis Kristóf borászat Malatinszky Csaba befektetés
Kapcsolódó cikkek