A Tigáz Zrt. teljes mértékben támogatja a gázpiac liberalizációját, mert fejlődési lehetőséget biztosít azok számára, akik készek megmérettetni magukat a piacon, továbbá, mert az új gáztörvény – amellyel egyetértünk - azzal a pozitívummal is rendelkezik, hogy az ágazat minden szereplőjének magatartását szabályozza a liberalizált piacon. Meg vagyunk azonban győződve arról, hogy a liberalizált piac előnyei és hatásai csak idővel érnek majd be.

Ebben a vonatkozásban pozitívnak tekinthető a jogszabályok által előírt gázelosztási és gázértékesítési tevékenység szétválasztása. 2007. július 1-től a Tigáz Zrt. létrehozott egy új társaságot Tigáz-DSO Kft. néven, melynek célja, hogy - a szabadpiacon történő gázszállításon túlmenően, ahol minden földgáz kereskedelmi cég irányában többféle szolgáltatást nyújtó szereplőként lép fel - garantálja az elosztóhálózat üzemeltetését és bővítését.

Ezen társaság küldetése nagyon világos: maximális figyelem fordítása a biztonságra, a mérési és szállítási rendszerek folyamatos korszerűsítése, valamint a vezetékhálózat egyre szélesebb körű fejlesztése. A Tigáz Zrt. számára a fő célkitűzés - úgy a jelenben, mint a jövőben - a fogyasztók elégedettsége. A liberalizált piac különböző szegmenseiben – az új elérhetőségek fejlesztésén és üzembe helyezésén túlmenően - új ajánlatokat készítünk a fogyasztóink és lehetséges ügyfeleink számára.

Társaságunkat most alakítjuk át - olyan szervezetből, amelyik ahhoz volt szokva, hogy szabályozott helyzetben lévő piacot szolgáljon ki - olyan gyors és rugalmas szervezetté, amely képes a szabadpiacon működni oly módon, hogy jobb szolgáltatásokat nyújt a fogyasztóknak a legjobb áron, kielégítve az igényeket egyre rugalmasabb és személyre szabottabb szerződéses feltételeken keresztül. Hisszük továbbá, hogy a liberalizáció versenyképesebbé és biztonságosabbá teheti – és azzá is kell tennie - a gázellátást.