Cégvilág

Rock Band kontra Guitar Hero – harc a zenekarokért, videóval

A két rendkívül népszerű zenés játék igyekszik a legnevesebb zenekarokat megszerezni és csak saját szoftvere számára elérhetővé tenni. A zenélés mellett a játékokban szereplő dalok egy része is megvásárolható.

Mind a Rock Band, mind a Guitar Hero óriási rajongótáborral rendelkezik. A Guitar Hero Nintendo DS-re készített változatából több mint 300.000-et adtak el az első héten, annak ellenére, hogy ezzel a verzióval éppen a játék lényege, a mellékelt gitár nem használható.  A fejlesztők a nagyobb profit reményében próbálják a leghíresebb zenekarokat magukhoz láncolni, hogy azok véletlenül se szerepelhessenek a rivális játékában - írja az ITmánia

A rövidesen érkező Guitar Hero: World Tourhoz számos nagy nevet sikerült megnyernie az Activison-nek. Magáénak tudhatja például Jimi Hendrixet, ráadásul Hendrixnek nem csak a dalai fognak szerepelni, hanem maga a gitáros is megelevenedik majd a játékban. Emellett  a Metallica új albumának, a Death Magneticnek megjelenésével egy időben a játékhoz is megvásárolhatóvá teszik az albumon szereplő számokat. Hasonló a helyzet az R.E.M.-nél is, az ő új lemezük megjelenésekor annak három dala azonnal letölthető lesz a Guitar Hero-hoz. Az említett előadókon kívül szintén a Guitar Hero táborát erősíti majd az Eagles valamint a Van Halen is.

Ami a Rock Band 2-őt illeti: a játék megjelenésekor az első részben szereplő, valamint a játékhoz azóta letöltött dalok nagy része átvihető majd a második részbe. Még ha néhány dalról le is kell majd mondani a különböző szerzői jogok miatt, így is rendkívül nagy választékkal indul majd a Rock Band 2, melyhez aztán hetente érkeznek majd az újabb letölthető tartalmak. A húzónevek között lesz Bob Dylan és AC/DC klasszikus is, sőt a Rock Band 2-ben debütál majd egy új Guns n’ Roses nóta is, a Shackler’s Revenge is.

hendrix activision nintendo guitar hero metallica rockband
Kapcsolódó cikkek