Cégvilág

Újabb mérföldkő a navigációs készülékek piacán

A TomTom, a világ egyik vezető navigációs rendszer szolgáltatója a mai napon hivatalosan bejelentette, hogy a Magyarországon 2008. augusztus 1-én üzembe helyezett RDS-TMC közlekedésinformációs szolgáltatás a magyar piacon kapható összes TomTom navigációs készülékkel elérhető

A könnyen csatlakoztatható RDS-TMC forgalmi jelvevőnek és az információk kijelzőn történő hibátlan megjelenítésének köszönhetően a gépjárművezetők menet közben folyamatos tájékoztatást kaphatnak a legfrissebb közlekedést érintő eseményekről. Amennyiben a készülék bármilyen késleltető akadályról információt kap, azonnal alternatív útvonalat javasol a gépjárművezetőnek, ily módon csökkentve az esetleges késés mértékét.

A „Traffic” utónévvel ellátott TomTom Go, TomTom XL és TomTom ONE típusok RDS-TMC forgalmi jelvevővel egy csomagban kaphatók országszerte az üzletekben és a viszonteladóknál.

„Az RDS-TMC forgalmi jelvevő minden autós számára hasznos kiegészítő” – mondja Harold Goddijn, a TomTom vezérigazgatója. „A közlekedési információk egyesítése a legújabb magyarországi, európai és más TeleAtlas térképekkel a Magyarországon elérhető lehető legtökéletesebb navigációs élményhez juttatja a felhasználókat.”


RDS-TMC forgalmi jelvevő: hogyan működik?
A TomTom RDS-TMC forgalmi jelvevő az FM rádióantennához hasonló módon működik: a nemzetközi, valamint a regionális csatornák által sugározott TMC jeleket fogadja. Az RDS-TMC forgalmi jelvevő egyszerű csatlakoztatásával a TomTom készülék automatikusan képes fogadni a közlekedési információkat.

Az útvonal megtervezése után, a közlekedési információk automatikusan megjelennek a készülék kijelzőjének jobb szélén található sávban. Erre a sávra kattintva további értékes információt kaphatunk az aktuális közlekedési eseményről, a forgalmi dugókról és a várható késés mértékéről.

Árak és elérhetőség

RDS-TMC forgalmi jelvevővel egy csomagban az alább felsorolt TomTom készülékek kaphatók Magyarországon:

TomTom GO 930 Traffic: A gyártó zászlóshajó terméke szintén a Map ShareTM szolgáltatással, kéznélküli telefonhívó funkcióval, beépített kihangosítóval, pontosabb helymeghatározó rendszerrel (EPT), továbbá a legfrissebb, Kelet- és Nyugat-Európát, az Egyesült Államokat, Kanadát, és Oroszországot tartalmazó térképpel kerül forgalomba. A TomTom GO 930 Traffic javasolt ára 133 990 forint.

TomTom GO 730 Traffic: A készülék Nyugat- és Kelet-Európa 31 országának részletes térképével kerül forgalomba. A készülék tartalmazza a Map ShareTM szolgáltatást, a kéznélküli telefonhívás funkciót és kihangosítót is. A TomTom 730 Traffic ára 119 990 forint.

TomTom XL Europe 31 Traffic: A készüléket a cég Európa 31 országának részletes térképével hozza forgalomba. A készülék egyedülállóan nagy, 4,3 colos képernyővel rendelkezik és új, Easy Port csatlakoztatásának köszönhetően még egyszerűbben, az Easy Mount TM technológiának köszönhetően biztosabban lehet a műszerfalra állítani, vagy a szélvédőre erősíteni. Az XL Europe 31 javasolt kiskereskedelmi ára 79 990 forint.

TomTom XL Traffic: TomTom XL Traffic: Tartalmazza Közép- és Kelet-Európa 13 országának részletes térképét, 4,3 colos érintőképernyővel bír, és kompakt Easy MountTM csatlakoztatási technológiával szerelik. Javasolt kiskereskedelmi ára 66 990 forint.

ár TMC RDS navi navigáció TomTom
Kapcsolódó cikkek