A műanyagipari vállalat még mindig több mint 90 százalékban a PannErgy (PE) tulajdonában van, a PE azonban a szeptember elején meghirdetett nyilvános részvényértékesítés során túladott a cég 6,2 százalékán. Bár a részvényjegyzés során eladott papírok száma alig haladta meg a korábban kiírt minimumot, a vegyiparról az energiaszektorra átnyergelő PE a korábbi terveknek megfelelően a teljes csomag bevezetését kérte a budapesti parkettre.

PannErgy még tavaly szeptemberben jelezte, hogy az új – megújuló erőforrásokon alapuló – stratégiájának a megvalósításával párhuzamosan fokozatosan megválik műanyagipari érdekeltségeitől, az ezeket tömörítő Pannuniont nyilvános részvénytársasággá alakítják, s kezdeményezik a papírok tőzsdei bevezetését.

Bár a bevezetés különböző technikai okok, illetve a kedvezőtlen tőkepiaci hangulat miatt a tervezett év eleji időponthoz képest némileg elhúzódott, a Pannunion 97 százalékát birtokló PE két hete végül megkezdte a nyilvános részvényértékesítést. A társaság akkor jelezte: a tervek szerint a PU minimum 5,5, maximum 49 százalékát adják el, azaz a jegyzés során a 26,95 millió Pannunion-törzsrészvényből legalább 1,5 és legfeljebb 13,2 milliót értékesítenek.

A PE tájékoztatása szerint a jegyzési idő alatt végül 1,68 millió 100 forintos névértékű papírt adtak el 250 forintos kibocsátási áron. Ez azt jelenti, hogy a PannErgy 420 millió forintért a PU 6,2 százalékán adott túl, így a legnagyobb tulajdonosnak 90,8 százalékos részesedése maradt a cégben, míg a maradék 3 százalék Szabó Balázs vezérigazgató kezében van.