A MÁV Zrt. ahogyan a korábbiakban is, úgy ezután is fenntartja az ártatlanság vélelmét, annál is inkább, mert, mint ismeretes a MÁV különböző szervezetei, valamint az illetékes minisztérium is több alkalommal vizsgálták a vagoneladások ügyét és egyetlen alkalommal sem találtak bűncselekményre utaló nyomot.

Tekintettel arra, hogy az ügyben érintettek egyike jelenleg a MÁV Cargo Zrt. vezetője, és a szeptember 2-i közgyűlés döntéseket hozott a személyét illetően, a fentiek figyelembe vételével Heinczinger István a MÁV Zrt. vezérigazgatója szeptember 9-én, kedd reggelre újból összehívta a MÁV Cargo Zrt. közgyűlését.

A mai, szeptember 9-i közgyűlés 33/2008. (09.09) sz. határozatával hatályon kívül helyezte a szeptember 2-i közgyűlés határozatait, és ezzel helyreállt Kovács Imre vezérigazgatói státusza.

Ugyanezen határozatban Kovács Imrét a MÁV Cargo Zrt. igazgatósági tagjává kinevezte. Kovács Imre azonban – tekintettel személye körüli feszült helyzet okozta súlyos nyomásra –, a kinevezést nem fogadta el, valamint kérte, hogy a közgyűlés vezérigazgatói munkakörét közös megegyezéssel szüntesse meg.

Döntését a közgyűlés tiszteletben tartva, a szeptember 2-i döntések megsemmisítésével egy időben megválasztotta Dr. Átal Lászlót megbízott vezérigazgatónak – korábbi feladatai ellátása mellett –, valamint igazgatósági tagnak. Dr. Átal László eddig a MÁV Cargo Zrt. pénzügyi vezérigazgató helyetteseként tevékenykedett. A megbízatás 2008. december 31-ig szól. Kovács Imre munkaviszonya továbbra is fennáll eredeti kereskedelmi és üzemeltetési vezérigazgató helyettesi pozíciójában.

Völgyi Miklós a korábbi, kereskedelmi igazgatói pozíciójában marad. A MÁV ZRt. vezérigazgatója, Heinczinger István kapcsolatba lépett a Rail Cargo Austria konzorcium vezetésével, tájékoztatta őket a fejleményekről.

A MÁV Cargót 2008. januárjában megvásároló osztrák vasúttársaság a mai napon cáfolta a magyar sajtóban megjelenő felelőtlen híreszteléseket, amelyek arról értekeznek, hogy a vevő elbizonytalanodott volna MÁV Cargo megvételével kapcsolatban - derül ki a társaság közleményéből.