Cégvilág

Újabb magyarországi Mercedes-megbízás?

A Mercedes-Benz 2009 januárjában vezeti be a piacra a Mercedes GLK-t; a bemutatón egy speciális installácóban lesz látható a legújabb szériaautó, amelynek tervezésében magyar szakemberek is közreműködtek.

A Daimler AG az idén tavasszal hat európai ország nemzetközileg is elismert design-iskoláját kérte fel arra, készítse el saját installációját. Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország valamint Svájc mellett Magyarországról, sőt egész Kelet-Európából egyedüliként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) kérték fel a design-versenyre. 

- Mivel a pályázat multidiszciplináris, így kerültek a tíz főből álló csapatba a formatervezőkön túl animációs és építész területről is hallgatók, illetve tanárok – mondta Püspök Balázs, a projekt vezetője, a MOME Formatervező Tanszékének adjunktusa. - A pályázat lényege az volt, hogy a Mercedes GLK-t egy vizuális térbe álmodjuk meg. Meglehetősen nagy szabadságot engedtek a pályázóknak, az egyetlen kikötés az volt, hogy az installáció olyan jellegzetes legyen, akárcsak a Mercedes GLK maga.

installáció Mercedes Moholy-Nagy
Kapcsolódó cikkek