Cégvilág

Magyarországon a legújabb útvonaltervező - kisebb menetidő

Magyarországon is elérhetővé teszi legújabb útvonaltervező technológiáját és sávválasztó asszisztens (Advanced Lane Guidance) szolgáltatását a TomTom. A navigációs piac vezető gyártójának számító cég útvonaltervezője az egyetlen tényeken alapuló ilyen rendszer.

Az útvonalat az éppen aktuális úton mért sebesség alapján és nem pedig korábban beállított, sebességre vonatkozó közlekedési jelzések alapján számítja ki. IQ Routes™ így minden olyan tényezővel számol, amely befolyásolhatja a gépjárművezetők célba érését, mint például a közlekedési lámpákat, körforgalmakat, meredek lejtőket vagy fekvő rendőröket. Ezt követően a készülék kiválasztja a legrövidebb menetidejű útvonalat. Az esetek 50 százalékában ez mindig gyorsabb útvonalat is jelent, ezáltal jelentős menetidőt, pénzt és benzinköltséget takarítva meg.

A sávválasztó asszisztens pedig a bonyolult közlekedési csomópontokon való áthaladást egyszerűsíti le. A közlekedési csomópontok valósághű megjelenítése a kijelzőn, jól átlátható, jól időzített nyilakkal jelölve a követendő nyomsávot, hasznos információt nyújtanak a gépkocsivezetők számára az éppen rájuk váró közlekedési helyzetekről. A kijelzőn megjelenített állóképeken az út mentén kijelzett táblák színeit követő táblák használatával a gépkocsivezető még jobb rálátást kap a környezetéről.

útvonaltervező sávválasztó közlekedési csomópontok tom tom iq routes navigáció
Kapcsolódó cikkek