Cégvilág

Miért nem jó a "tetkó" és a piercing? Vigyázat álláskereséskor!

Egy amerikai egyetem felmérése szerint az emberek negyven százaléka szerint a tetoválást viselők kevésbé vonzók. Az előítéletek a karriert is befolyásolhatják.

Az első napja volt egy nagy, jól menő ügyvédi irodánál. Néhány kollégája elvitte egy drága étterembe, mindenkin fekete öltöny, elegáns nyakkendő volt. Éppen a legfrissebb jogvitákról tárgyaltak, gondosan ügyelve arra, melyik fogáshoz melyik evőeszköz a megfelelő, mikor egy tetovált nyakú, szájpiercinges férfi sietett el az étterem üvegablaka előtt. Villák koppanását lehetett hallani, ahogy kiestek a kezekből. A férfi továbbment, a döbbenet maradt.

"Nem értem ezt a tetoválási őrületet" – mondta az egyik ügyvéd, és az új alkalmazott abban reménykedett, tetoválása és piercingje rejtve marad – de vajon örökké titkolhatja ezeket?
Ez a dilemma itthon is egyre többeket érint. Az ohiói Wright State University felmérése szerint a nem tetováltak több mint negyven százaléka úgy véli, hogy a "tetkósok" nem annyira vonzók, közel kétharmaduk szerint lázadóbbak az átlagosnál, egyharmaduk pedig állítja, hogy kevésbé intelligensek. A vezetők nem tartják komolynak azokat, akik tetoválást vagy testékszert viselnek, ezért nem szívesen bíznak rájuk felelősségteljes munkát.

Mindez idehaza is igaz – mondta el a Világgazdaságnak Csík Klára. A Karrier és Stílus Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója úgy tapasztalja, hogy a férfiaknál a hosszú haj, a fülbevaló kritikus, általában pedig a piercing és a tetoválás is. Legyen szó állásinterjúról vagy tárgyalásról, ezek nem a tartalom, a belbecs felé irányítják az érdeklődést, hanem a külcsín felé, s ez mindenképpen gyanús – hívta fel a figyelmet a szakember.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

tetoválás karrier piercing állás tetkó
Kapcsolódó cikkek