Cégvilág

Plázaláz vidéken - Újabb nagyberuházások indulnak

Míg Budapesten csöndes a kereskedelmi központok piaca, vidéken sorra nyílnak meg az újabb plázák. A fellendülő piacra korábban ismeretlen szereplők is belépnek.

Amíg Budapesten viszonylagos csend honol a kiskereskedelmi központok piacán, vidéken egyre-másra jelennek meg kisebb és közepes méretű, szolgáltatási palettájú, különböző kategóriákba tartozó kiskereskedelmi ingatlanok.

Új elem, hogy a fejlesztők között olyanokkal is találkozunk, amelyek eddig nem merészkedtek erre a részpiacra. Szegeden, a móravárosi területen a napokban adták át a Napfény Parkot, a Carion cégcsoport legújabb, hétmilliárd forintos fejlesztését, amelyet a Trade-Invest Befektetési és Kereskedelmi Kft.-vel közösen végzett. A kivitelezési munkát elnyerő Market Építő Zrt. nyolc hónap alatt húzta fel a negyven üzletet magában foglaló, 33 ezer négyzetméteres központot.

A társaság 1250 parkolót alakított ki, a főbb bérlők között van a Tesco, az OBI, az Intersport és a DM. Szeged néhány éven belül egy újabb Árkáddal is gazdagodik. A német ECE csoporthoz tartozó ECE Projektmenedzsment Kft. vezetője már bejelentette, hogy felépítik negyedik magyarországi központjukat, így 2011-re már öt centrum tartozik majd az irányításuk alá, ugyanis a Debrecen Fórum nevű debreceni egységet is az ECE üzemelteti.
 
A cívisvárosban tapasztalható növekvő keresletre alapozva a magyar SCD Group hozzálátott a belvárosi Apollo Superior kereskedelmi és szolgáltató központ építéséhez. A közel 10 milliárd forintos építkezés nyomán egy 20 ezer négyzetméteres kereskedelmi központ és egy 450 férőhelyes parkolóház készül, a teljes projekt átadására várhatóan 2010-ben kerül sor.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

vidék Budapest Debrecen Szeged pláza kereskedelmi központ
Kapcsolódó cikkek