Cégvilág

2015-ig 40 új modellel jelentkezik az Audi

Az Audi autóipari vállalat a kisebb méretű autók iránti kereslet növekedését szem előtt tartja új A1 modellcsalád kiépítésére gondol.

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója szerint fokozatosan fejlesztenék ki az új modellcsaládot az induló A1-es modell 2010-ben történő bevezetésével. Az Audi, amely jelenleg is számos járműváltozatot gyárt, 2015-ig mintegy 40-féle új modell kialakítását tervezi - mondta Stadler, aki közölte, hogy az idén a vállalat teljesíteni fogja az egy millió jármű eladásáról legutóbb novemberben megerősített célját.

Az Audi vezetője ugyanakkor tartózkodott attól, hogy prognózist adjon a jövő évi célról, lehetetlen ugyanis szerinte megjósolni, hogy a konjunktúra mikor éri el a mélypontját. Mint mondta, az Audi is a lehetőségekhez igazgatja a gyártást, de a jelenlegi terv szerint nem módosítanak az öt nappal meghosszabbított év végi szünidőn, nem gondolkoznak rövidített munkaidő bevezetésén, mint azt egyes versenytársaik tették.

A gyártás visszafogása érinti a TT modellt, amely szezonális autó, és a válság következtében a felső kategóriájú A6 és A8 típusokat. Kelendőek viszont az A3 és az A4-es autók. Az ingolstadti cég főként a dízelautók tengerentúli eladásainak bővítéséhez fűz reményeket: új dízelautókkal jelennek meg az USA-ban a jövő év elején és ősszel is, hosszabb távon pedig a dízelek piaci részarányát 15 százalékra kívánják növelni.

modellcsalád Audi Rupert Stadler autó modell
Kapcsolódó cikkek