Cégvilág

Abramovics a Közel-Keleten keres vevőt a Chelsea-re?

Roman Abramovics képviselői Szaúd-Arábiába és Dubaiban utaztak – az orosz milliárdos a Sunday Times információi szerint eladná a Chelsea-t.

A Sunday Times tegnapi száma adott hírt arról, hogy az angol futball klub tulajdonosának alkalmazottai a Közel-Keleten jártak. A Szaúd-Arábiában és Dubaiban tett látogatások során a szaúdi királyi családdal is találkoztak, de egyelőre semmi nem támasztja alá, hogy konkrét ajánlatot tettek volna a Chelsea-re.

A lap informátora szerint Abramovics megválna a csapattól, ugyanakkor a szóvivő "tökéletes badarságnak" nevezte az értesülést és leszögezte, hogy Abramovics továbbra is ragaszkodik a klubhoz, amelyre eddig több százmillió fontot fordított.

Az üzletember 2003-ban 30 milliárd fontért vásárolta meg a klubot és ezzel 80 milliárd fontos adósságot is. Az orosz mágnás az elmúlt öt évben legalább 500 milliárd fontnyi hitelt nyújtott a csapatnak játékosok megvásárlására.

Londoni üzleti körök szerint legalább 800 milliárd fontra lenne szükség Abramovics kivásárlásához. Abramovics anyagi helyzete sokat romlott az elmúlt hónapokban. Az Anglia leggazdagabb embereinek listáját összeállító szerkesztő szerint mintegy 3 milliárd fontot veszíthetett 11.7 milliárd fontos vagyonából.

Chelsea dubai Szaúdi-Arábia Abramovics
Kapcsolódó cikkek