Cégvilág

Februárban jöhet a BKV sztrájk?

BKV-sztrájk lehet februárban, miután a HÉV kiszervezésének és a vállalat átalakításának leállítását követelő 11 szakszervezet és a munkáltató között szerdán sem született megegyezés - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

Az érdekképviseleti vezető elmondta, hogy hamarosan elkezdődnek a szakszervezetek között az egyeztetések az esetleges februári munkabeszüntetésről, amely elsősorban a közlekedési társaság kötöttpályás ágazatait érintené. Ez azt jelenti, hogy leállhat a metró, a HÉV, a villamos és a trolibusz is a sztrájk alatt - tette hozzá.

A szakszervezetek attól tartanak, hogy a HÉV kiszervezésével csökken majd az állam által nyújtott normatív támogatás összege, mivel azt a teljesítmény arányához kötik, sőt a helyi érdekű vasútból származó bevételektől is elesne a cég - idézi a távirati irodát a nepszava.hu.

 

A munkáltató a tárgyalások alatt egyébként nem tudta megmondani, mennyi dolgozója van a HÉV-nek és az üzletág esetleges kiszervezése után mennyien dolgoznának ott, s milyen munkakörben - tette hozzá Gulyás Attila.

sztrájk BKV VTDSZSZ
Kapcsolódó cikkek