Cégvilág

Felszámolja magyarországi LCD-tévé-összeszerelő kapacitását a Hisense

Öt évvel a piacra lépése után teljes egészében felszámolja magyarországi LCD-tévé-összeszerelő kapacitását a kínai Hisense.

A világ hetedik legnagyobb televíziógyártójának számító társaság szombathelyi üzemében február elejétől 88 fő munkája szűnik meg. A távol-keleti cég a tévégyártásból vonul ki, megmarad az elmúlt években ugyancsak Magyarországra telepített európai értékesítési, a pénzügyi és szervizközpont, ahol jelenleg 13-an dolgoznak – tájékoztatta lapunkat Takács Zsolt gyárigazgató.

Az európai piacot a jövőben a társaság Európán kívüli üzemeiből látják el – tette hozzá. (A Hisense legutóbb Egyiptomba telepített gyárat, amelyet tavaly novemberben avattak fel. A 60 millió dolláros beruházás keretében épült üzem kapacitása évi 100 ezer darab tévé.)

A magyarországi gyártás felszámolását azzal indokolják a kínaiak, hogy jelentősen visszaesett az a mennyiség, amelyet évente el tudnak adni az uniós országokban, s ez kevés egy önálló üzem gazdaságos fenntartásához.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hisense lcd tévégyártás
Kapcsolódó cikkek