Cégvilág

Ismét lehet egészségtan oktatás

Bevezetnék az egészségtan oktatást és elsősegély tanfolyamokat tartanánka az iksolákban. Tervezik az egészségi állapotfelmérést is a 16 éveseknél.

Ősztől minden középiskolában elsősegély-tanfolyamot tartana az Egészségügyi Minisztérium. A szakemberek szerint a baleseteknél az a legfontosabb, hogy amíg a mentő kiér, a sérülteket a lehető legjobban lássák el. Ezért a minisztérium szeptembertől egészségtan órát szeretne bevezetni a középiskolákban, ahol oktató filmeket vetítenének, és felhívnák a figyelmet az egészséges életre.

Az ősszel, a parlamentben megrendezett népegészségügyi vitanapon Arató Gergely oktatási és kulturális államtitkár arról számolt be, hogy a közoktatás rendszerébe beépítik az egészségfejlesztéssel, az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket. Szükséges a szakmai együttműködés a pedagógus képzésben is. Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint a Biztonság és partnerség kormányprogram egyik eleme, hogy a 16 éves gyermekeknél záró egészségügyi vizsgálatot végeznek, ismét felmérik az egészségi állapotukat, amit később is monitorozzák.

állapotfelmérés egészségtan
Kapcsolódó cikkek