Cégvilág

Meglepő, de Ronaldo a PL legnépszerűbb játékosa

A Barclays Global Fans Report keretében 186 ország 32 ezer szurkolója mondott véleményt az angol első osztályban szereplő játékosokról. Az eredmény talán meglepő.

Az első helyet a szavazatok 35 százalékával Cristiano Ronaldo szerezte meg – ezzel a portugál csillag rövid időn belül a második trófeát szerezte meg, nemrég ugyanis az év európai játékosává választották – írja a FourFourTwo. A Barclays Premier League 186 ország 33 ezer szurkolójának véleményét összesítve jutott erre az eredményre.

A második helyet 17 százalékkal a Barcelona "talizmánja", Lionel Messi szerezte meg. A harmadik és negyedik helyen a liverpooli duó áll Steven Gerrard és Fernando Torres személyében. A Vörösök kapitánya 10, a spanyol klasszis pedig 9 százalék tartja kedvencének. A sort a FIFA által a világ legjobb játékosának választott Kaká zárja, mindössze 7 százalékkal.

Ha Ronaldo folytatja menetelését és a FIFA a világ legjobb játékosának választja, először szerzi meg a Manchester United játékosa ezt a címet. Az Old Trafford játékosai legközelebb akkor jutottak a trófeához, amikor Beckhamet 1999-ben és 2001-ben másodiknak választotta a szervezet.

A portugál játékos neve más okból is címoldalakra került az elmúlt napokban: éppen csapata edzésére tartott, amikor – ismeretlen okból és módon – összetörte Ferrari 599 GTB-jét. Ronaldo sértetlenül szállt ki a totálkáros luxusautóból és a Daily Telegraph értesülései szerint már váltott is, méghozzá egy Bentley Continental GT-re.

A 140 ezer fontos (42,6 millió forint) modell akár a Manchester United hivatalos autójának is tekinthető – Ronaldo hét csapattársa ilyet vezet. A baleset után állítólag Edwin van der Sar éppen egy ilyen autóval fuvarozta az edzésre Ronaldót, miután "megtalálta" az úton az összetört Ferrari mellett.

Bentley kaká gerrard van der Sar messi Ferrari Barclays Premier League Ronaldo Manchester United
Kapcsolódó cikkek