Cégvilág

Nincs rekordüzlet, Kaká a Milannál marad

A Manchester City ügyvezető elnöke elítélően nyilatkozott az AC Milan viselkedéséről. Garry Cook szerint egyértelművé tették, hogy Kaká eladó, mégsem engedték, hogy találkozzanak a játékossal, majd politikai okok miatt léptek vissza.

A Manchester City ügyvezető elnöke a BBC Sportnak úgy nyilatkozott: közel voltak a megállapodáshoz, a Milan pedig politikai okok miatt változtatta meg véleményét. Az angol klub kész lett volna rekord mértékű, 100 millió fontos árat fizetni a brazil sztárért, aki – szintén rekord – 500 ezer fontos fizetésért játszott volna Manchesterben.

Kaká hétfőn az AC Milan tévé csatornáján jelentette be, hogy nem kíván távozni a klubtól és a döntés nem pénz kérdése. Garry Cook határozottan állítja, hogy az olasz csapat politikai nyomás hatására változtatott az álláspontján és a tárgyalások kezdetekor világossá tette, hogy eladná Kakát.

Cook találkozott a játékos édesapjával, aki egyben a tanácsadója is és az elnök szerint úgy tűnt, szívesen csatlakozna az angol klubhoz. Ugyanakkor a Manchester City képviselői nem találkozhattak vele személyesen, így "nehéz lett volna elutasítania az ajánlatot".

Az angol fél képviselői négyszer utaztak Milánóba tárgyalni, a legutolsó, hétfői találkozón a menedzsmenten kívül az igazgatótanács egyik Abu Dzabiból érkező tagja is részt vett. Az ügyvezető elnök jogosnak tartja a Kaká megszerzéséért folytatott harcukat és azzal vádolja a Milant, hogy megsértette a két csapat között hetekkel ezelőtt megkötött titoktartási megállapodást.

kaká manchester Cook Milan
Kapcsolódó cikkek