Cégvilág

Kerékpárpiac - A válság miatt nagy az árverseny

Termékportfóliójának bővítésével, logisztikai bázisának bérbeadásával védekezik a kerékpárpiac szűkülése ellen az esztergomi Neuzer Kft.

A Magyar Posta által érvénytelennek tekintett tender nyertesével, a Cronopont Kft.-vel postáskerékpárok szállítására szerződött Neuzer Kft. mintegy 30 millió forintos kárigényt nyújtott be partnerének az üzlet meghiúsulása miatt.

Az új modellekre való átálláshoz ugyanis 30 napra van szükség, a Cronopont viszont közvetlenül a szállítás előtt mondta vissza az első, 3000 darabos szállítmányt. Neuzer András, a Neuzer Kft. ügyvezető igazgatója szerint a speciális igényekre gyártott járművek elkészítéséhez végzett előtanulmányok, fejlesztések mégsem vesznek kárba.

A cég olyan új fejlesztésű, nagy teherbírású, a jelenlegieknél komfortosabb modellel jelentkezik, amellyel a nyugat-európai piacon is sikert vár. A válság azonban korábban nem látott árversenyt generál a kerékpárpiacon, ahol a kevésbé tőkeerős gyártók az előállítás költségeit sem fedező árral jelennek meg.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Cronopont Neuzer kerékpár posta
Kapcsolódó cikkek