Cégvilág

Tüntetés a Tesco ellen: Véresre tömnek egy nőt az állatvédők

Miután kiderült, hogy a Tesco Magyarországon hízott májat ad el, annak, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) tüntetést szervez a Fogarasi úti Tesco elé.

Az állatokkal szembeni etikus bánásmódot propagáló civilszervezet, a PETA arra hívja fel a támogatóit, hogy töltsék ki a honlapjukon a felhívást, amelyben Sir Terry Leahy-t, a Tesco üzletvezetőjét nyomatékosan arra kérik, hogy száműzze a világ összes Tesco üzletéből a kényszertöméssel előállított hízott májat.

A PETA szerint Nagy-Britannia lakosainak két harmada ellenzi a hízott máj eladását és előállítását már 15 európai országban betiltották, beleértve Németországot és Nagy-Britanniát.

Sir John Gielgud volt az első ismert személyiség, aki a PETA Europe kampányát támogatta, ami most Sir Roger Moore vezetésével folytatódik.

 "Mindegy, hogy Nagy-Britanniáról, Németországról vagy más országról van szó: nincsen bocsánat a kínzásra a konzerves dobozban", mondta Dr. Tanja Breining a PETA Deutschland e.V. munkatársa.

"A foie gras-nak sem az etikus, felelősségteljes társadalomban sem egy etikus, felelősségtudatos áruházláncban nincsen helye." A szervezet magyarországi kampánya keretében a Fogarasi úti Tesco előtt tüntet február 18-án, ahol a tájékoztatás szerint egy hölgyet egy pincér "véresre fog tömni"

foie gras liba máj töm tüntetés PETA Tesco
Kapcsolódó cikkek