Cégvilág

Felmentették az Atomerőmű vezérigazgatóját - Süli János az új vezető

A Paksi Atomerőmű Zrt. hétfői rendkívüli közgyűlésén felmentették az eddigi vezérigazgatót, Kovács Józsefet. Az igazgatóságban és a felügyelőbizottságban több változás is történt a fő tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. kezdeményezésére.

Vezérigazgatóvá Süli Jánost nevezték ki, aki ezt megelőzően öt éven át üzemviteli igazgatóként dolgozott.

Mittler István kommunikációs főosztályvezető a rendkívüli közgyűlést követően elmondta, hogy a közgyűlés Kovács Józsefet, Kocsis Istvánt, Faller Dezsőt, Bergsmann Györgyöt és Baráth Csabát visszahívta az igazgatóságból, március 23-i hatállyal. A közgyűlés felmentette és megszüntette Kovács József vezérigazgató munkaviszonyát; Kovács József 2005. január 12-e óta töltötte be ezt a posztot.

A felügyelőbizottságból szintén a főtulajdonos előterjesztésére visszahívták Vitézy Andrást és Rábai Attilát, helyükre Faller Dezsőt és Herke Attilát választották március 24-ével. Az igazgatóság tagjává választották Süli Jánost, Szuper Józsefet, Löffler Gábort, Harangozó Tamást és Szakács Tibort.

Süli János villamosmérnök, 1980-ban került a paksi atomerőműbe üzembe helyező mérnökként. Volt osztályvezető, főosztályvezető, műszaki igazgató, az elmúlt öt évben pedig üzemviteli igazgató. Vezérigazgatói megbízása március 24-től határozatlan időre szól.

Süli elmondta: bízik benne, hogy az atomerőmű bővítését nem befolyásolja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondása, és a parlament elvi hozzájárulását adja két blokk építéséhez. A paksi atomerőmű fő célkitűzései közé sorolta a biztonság maximális betartása mellett a lehető legtöbb villamos energia termelését.

Süli elmondta: bízik benne, hogy az atomerőmű bővítését nem befolyásolja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondása, és a parlament elvi hozzájárulását adja két blokk építéséhez. A paksi atomerőmű fő célkitűzései közé sorolta a biztonság maximális betartása mellett a lehető legtöbb villamos energia termelését. -->

Paksi Atomerőmű magyar villamosművek kovács józsef Süli János Paks MVM
Kapcsolódó cikkek