Cégvilág

A munkanélkülieknek nem kell villanyszámlát fizetni! Gesztus a CEZ-től

Mintegy 1250 munkanélkülinek engedte el két hónap alatt a villanyáram-számla kiegyenlítését a Cseh Energetikai Művek (CEZ) - közölte Ladislav Kríz, a CEZ szóvivője.

A CEZ februárban jelentette be: április elsejétől az év végéig tartó akcióban három hónap időtartamra fizetni fogja a cseh munkanélküliek áramfogyasztását. Az ajánlat feltétele, hogy a munkahelyét elvesztő személy korábbi áramszámláit rendesen kiegyenlítette és legalább hat hónapig egyfolytában munkaviszonyban volt.

Akik korábban veszítették el munkahelyüket, azokat az új program nem érinti. "Az elengedett áramszámlák száma nagyjából megfelel várakozásainknak" - mondta Kríz azzal, hogy a CEZ a következő hónapokban ajánlata nagyobb kihasználására számít, amikor a projektről való ismeretek elterjednek. A háromhavi számla felső értéke 7500 korona lehet. Kríz szerint egy cseh átlagháztartás havi 1300 koronát fizet az áramért. A CEZ a vállalkozóknak is ajánlatot tett.

Mindazok, akik a gazdasági válság miatt súlyos helyzetbe kerülnek, egy hónapra halasztást kapnak számlájuk kiegyenlítésére - jelentette be februárban a cseh energetikai társaság. Hogy ezt hányan kérték, arról Kríz nem közölt adatokat. "Világosan látjuk, hogy a mi sikereink az ország sikereitől függenek. Egy olyan helyzetben, amikor az országot súlyos válság fenyegeti, a legnagyobb hazai vállalat sem maradhat tétlen" - indokolta a projektet Martin Roman, a CEZ vezérigazgatója. Hogy ne sérüljenek a piacgazdasági elvek és a törvények, a CEZ ezt úgy oldotta meg, hogy ügyfelei nevében biztosítást kötött fizetésképtelenségük esetére. A CEZ összesen 2,7 millió cseh háztartásnak szolgáltat áramot

villanyszámla Cseh Energetikai Művek munkanélküli CEZ
Kapcsolódó cikkek