Cégvilág

"Egyszerűen csak kínos" - Katasztrófa a Wembley Stadion gyepe

Az angol FA Kupa hétvégi elődöntői után, az érdekelt négy vezetőedzőből három is bírálta a Wembley Stadion gyepét, kijelentve, hogy az alkalmatlan a futballra.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United, Arsené Wenger, az Arsenal és David Moyes, a döntőbe jutott Everton trénere is kritizálta a szigetország nemzeti stadionjában található pálya állapotát, Guus Hiddink, a szombaton az Arsenalt legyőző Chelsea szakvezetője azonban nem tett semmilyen rosszalló megjegyzést. "Amikor felmértem a helyzetet, már tudtam, hogy a sérülésveszély miatt inkább a tartalékoknak adok játéklehetőséget, és reménykedtem, hogy nem lesz hosszabbítás - mondta Ferguson, majd hozzátette: - Szivacsosnak tűnt a talaj, ugyanakkor mintha teljesen kihalt volna a fű." A szombati Chelsea-Arsenal elődöntő után Wenger is kifakadt, ám hangsúlyozta, csapata nem a pálya állapota miatt kapott ki.

"Egyszerűen csak kínos, hogy egy nemzeti stadionban ilyet tapasztalunk, katasztrofális a gyep minősége" - mondta a francia mester. Moyes csatlakozott kollégáihoz: "Nehéz ezt megfogalmazni, de valóban egy szivacshoz hasonlít, emiatt nagyon nehéz a gyors, rövidpasszos játékot megvalósítani" - magyarázta az Everton trénere. A 2007-ben átadott, 750 millió fontért felújított Wembley Stadiont az elmúlt két évben már ötször füvesítették újra, ezért gyakran kritizálták a talaj minőségét, tavaly többek között az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello is. A Wembleyben a május 30-án sorra kerülő Chelsea-Everton FA Kupa- döntőig még hat mérkőzést rendeznek.

minőség Wembley Stadion gyep Alex ferguson Manchester United
Kapcsolódó cikkek