Cégvilág

Hogyan húzna hasznot a válságból az IBM?

Az IBM az év első negyedében 1 százalékos profitcsökkenést könyvelt el, de továbbra is bízik benne, hogy átvészeli a recessziót.

Az év első három hónapjában 2,3 milliárd dollár volt az IBM nyeresége a múlt év azonos időszakában mért 2,32 milliárd dollárral szemben, miután az értékesítési forgalma 11 százalékkal csökkent – írja a BBC.

Az IBM derülátó az idei kilátásokat illetően, mert véleménye szerint széles szolgáltatási- és szoftverválasztékának köszönhetően megfelelő biztosítékot jelent a számára.

Az IBM abban bízik, hogy a válság következtében költségcsökkentésre kényszerülő cégek hozzá fordulnak technikai segítségért.

A cég közlése szerint 12,5 milliárd dollárnyi új szerződést írt alá, ez 1 százalékos csökkenést jelent. Ugyanakkor az árfolyamingadozásokat leszámítva az IBM 10 százalékos emelkedést jelenthetett volna.

Az IBM március közepén kezdett tárgyalásokat a Sun Microsystems felvásárlásáról, de az üzlet nem jött létre, miután a Java kidolgozója megvonta tőle a kizárólagos tárgyalás jogát.

A Sun végül 7,4 milliárd dollárért az Oracle-é lett, a bejelentés tegnap született meg.

felvásárlás Java eredmény profit sun oracle IBM válság
Kapcsolódó cikkek