Cégvilág

Bíróság elé áll a Shell, a magyarok spammelni fogják a mammutcéget

A Magyar Természetvédők Szövetsége - Föld Barátai Magyarország (MTVSZ) május 12-én nyílt levélben fordult a Shell vezetőihez, hogy szüntessék be a harmadik világban rendkívüli károkat okozó gázégetéseket.

2009. május 26-án az Shell olajipari óriásvállalat bűnrészesként fog részt venni az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Bíróságán az emberi jogok megsértésének ügyében indított sorsdöntő tárgyaláson. A Shellnek számos komoly váddal kell szembenéznie, beleértve az egyik nigériai  katonai diktatúrával történő összeesküvést, amely Ken Saro-Wiwa és nyolc aktivista társa kivégzéséért felelős – fogalmaz az MTVSZ közleménye.

A májusi bírósági tárgyalások közeledtével a Magyar Természetvédők  Szövetsége és nemzetközi partnere, a Föld Barátai arra kívánják felhívni  a figyelmet, hogy az olajkitermelés során felszabaduló gázok elégetésével óriási mennyiségű mérgező füst kerül a levegőbe.

"A bírósági tárgyalás közeledtével lehetőséget láttunk abban, hogy a  Shell vezérigazgatójára nyomást gyakoroljunk a helyes döntés meghozatalára. A Föld Barátai szervezettel együttműködve internetes levélküldésre buzdítjuk az embereket, amelyben ők is kéréssel  fordulhatnak a holland olajmulti vezetőjéhez." - mondta Hegyesi József, a Magyar Természetvédők Szövetségének programkoordinátora.

kibocsát Shell per természetvédők emberi jog
Kapcsolódó cikkek