Cégvilág

Eladja teljes eszközállományát a Hollóházi

Eladja teljes eszközállományát az állami tulajdonú Hollóházi Porcelánmanufaktúra Zrt. A lépéssel a korábban több alkalommal sikertelen privatizációt szeretnék felgyorsítani, ha a pályázat sikertelenül zárul végleg felszámolhatják a gyárat – tudta meg a Világgazdaság.

A vállalat a késztermékekért 350 millió forintos, a gyár eszközeiért 400 millió forintos forgami nélküli minimális árat határozott meg. Az ajánlattevőnek – a május 19-ei határidőig – 100 millió forintos letétet kell befizetnie biztosítékként. A nyertes pályázónak vállalnia kell, hogy öt évig tovább működteti a porcelán- és kőedénygyártás Hollóházán. Az eladásról a vállalat hétfői rendkívüli közgyűlésén döntöttek.

Pálfi József, a Hollóházi Zrt. vezérigazgatója lapunknak elmondta a cég a pénzügyi problémák miatt már szinte működésképtelenné vált, fontos alapanyagokat nem tudnak megvásárolni, s a Hollóházi más úton már nem jut forráshoz. A vezérigazgató szerint félő, ha nem jelentkezik senki a pályázatra, végelszámolással megszűnik Magyarország egyik nagymultú manufaktúrája.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

eladás eszközállomány Hollóházi porcelán
Kapcsolódó cikkek